Ferrari onthult haar voordeel door extra tijd in de windtunnel

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na haar dramatisch slecht seizoen in 2020 heeft Ferrari het voorbije jaar extra tijd in de windtunnel gekregen en dat leverde een belangrijk voordeel op tijdens het ontwikkelen van de wagen voor het F1-seizoen 2022.

“Ieder nadeel heb zijn voordeel” waren ooit de legendarische woorden van Johan Cruijff en dat geldt voor Ferrari zeker na het dramatisch slechte F1-seizoen 2020 waarin het slechts als zesde eindigde in het kampioenschap. Het slechtste resultaat in tientallen jaren zorgde er wel voor dat Ferrari een voordeel verkreeg bij de ontwikkeling van haar F1-bolide 2022.

Afhankelijk van het eindresultaat in het kampioenschap krijgt een team meer of minder tijd in de windtunnel. Mercedes krijgt als wereldkampioen minder tijd terwijl bijvoorbeeld Ferrari door het slechte resultaat meer tijd kreeg. Volgens Mercedes-motorsportbaas verkreeg Ferrari daardoor twee tienden of zelfs meer voordeel maar Ferrari-teambaas Mattia Binotto meent dat het voordeel beperkter is.

“We hebben enkele runs extra in de windtunnel maar wanneer je kijkt naar het totaal aantal sessies die er op een volledig jaar plaatsvinden dan is het misschien een tiende per ronde dat je wint wanneer je je werk echt zeer goed verricht, ik denk dat het zoiets is,” aldus Binotto.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print