Ferrari ontkent dat het een systeem heeft dat de rijhoogte aanpast

De voorbije dagen is er opnieuw veel commotie ontstaan in de Formule 1. Deze keer over een systeem waarbij Ferrari de rijhoogte van haar wagen zogezegd zou kunnen aanpassen.
De voorbije jaren is er meermaals de discussie geweest over actieve ophangingen die de rijhoogte van een wagen kunnen aanpassen. Dergelijk systeem is verboden. Volgens Red Bull, dat zelf verdacht wordt van een manueel systeem waarmee men de rijhoogte van een wagen kan aanpassen, zou Ferrari een systeem hebben waarmee het de rijhoogte van haar wagen kan aanpassen.

Helmut Marko liet weten dat Red Bull zich de laatste tijd maar al te vaak moet verdedigen voor allerlei zaken, maar dat Ferrari al ruim een jaar een systeem zou gebruiken waarbij het manueel de rijhoogte van de wagen kan aanpassen.

“We hebben nooit iets manueel aangepast. Ik begrijp niet waarom de anderen verrast zijn. We weten dat Ferrari zoiets al bijna meer dan een jaar gebruikt,” liet helmut Marko weten tegenover Auto Motor und Sport.

Ferrari laat tegenover Autosport echter weten dat de uitlatingen van Helmut Marko compleet onjuist zijn.

“Dat is volledig fout”, zei een woordvoerder van de Italiaanse renstal tegen Autosport.

“Hebben ze ons echt beschuldigd van valsspelen? Ben je zeker? Los van wat er werkelijk gezegd is hebben we er alle vertrouwen in dat de FIA ervoor zorgt dat alles eerlijk verloopt,” voegde de woordvoerder er nog aan toe.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print