Ferrari ontslaat Mattiacci en stelt nieuwe teambaas aan

Het blijft rommelen binnen Ferrari. De Italiaanse renstal liet vandaag immers weten dat Marco Mattiacci niet langer de teambaas is van de F1-renstal.
image
Mattiacci wordt bedankt voor bewezen diensten na een carrière van 15 jaar bij Ferrari. In april volgde hij Stefano Domenicali op als teambaas van de F1-renstal van Ferrari. Vandaag mag hij reeds andere oorden gaan verkennen. Daags na de laatste race van het F1-seizoen liet Ferrari immers weten dat Mattiacci de renstal verlaat en dat hij vervangen wordt door Maurizio Arrivabene.

Maurizio Arrivabene is geen onbekende voor Ferrari en de Formule 1. Arrivabene was tot dusver werkzaam bij Philip Morris als vice-president van Marlboro. Marlboro is reeds jarenlang een trouwe sponsor van Ferrari. Bovendien is Arrivabene sinds 2010 vertegenwoordiger van alle F1-sponsors in de F1-commissie.

“We besloten om Maurizio Arrivabene op dit historisch moment voor de Scuderia en de Formule 1 aan te stellen. We hebben immers iemand nodig die niet alleen Ferrari door en door kent maar ook de bestuursmechanismen en voorschriften van de sport,” liet Ferrari-voorzitter Sergio Marchionne weten. “Hij heeft een enorm rijke kennis en ervaring. Hij volgt de Scuderia reeds jarenlang van dichtbij en als lid van de F1-commissie is hij zich bewust van de uitdagingen die ons te wachten staan. Hij is een constante bron van innovatieve ideeën en dit ter revitalisering van de Formule 1.”

“We willen echter ook Marco Mattiacci bedanken voor zijn 15 jaar inzet voor Ferrari en wensen hem alle succes met zijn toekomstige uitdagingen,” aldus Marchionne.

Een reden voor het vertrek van Mattiacci werd echter niet opgegeven. Het blijft echter opmerkelijk dat Mattiacci na amper zeven maanden reeds plaats moet maken. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de reorganisatie binnen de F1-renstal van Ferrari volop bezig is de Italianen alles in het werk stellen om opnieuw succesvol te worden in de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}