Ferrari over controversieel vetorecht: “We gaan het voorlopig niet gebruiken”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zegt dat hij het controversiële vetorecht van Ferrari voorlopig niet zal gebruiken.

Ferrari bezit het recht om haar veto te stellen tegen elke reglementswijziging die wordt doorgevoerd. Dat recht verwierf de Italiaanse renstal in de jaren tachtig toen de Italiaanse renstal steeds meer geïsoleerd raakte door de andere teams die in het Verenigd Koninkrijk gevestigd waren. Dat maakt natuurlijk dat bij elke reglementswijziging iedereen met argusogen richting de Scuderia kijkt.

De laatste keer dat Ferrari gebruik maakte van haar vetorecht was in 2015 toen ze een plan dwarsboomden om een prijslimiet op klantenmotoren in te voeren. Ook tijdens de laatste concorde overeenkomst wist Ferrari haar vetorecht te behouden en  dus kunnen ze tot de dag van vandaag hun veto stellen over een reglementswijziging.

Als we teambaas Fred Vasseur mogen geloven zal hij het vetorecht, althans niet op korte termijn, niet gaan gebruiken.

“Als verantwoordelijke voor de F1 Commissie in het World Motor Sport Council, betekent het niet dat ik namens Ferrari stem, maar namens de gezamenlijke teams, “ aldus Vasseur.

“Ik denk niet dat Ferrari ooit het veto op dit niveau gebruikt heeft, ook al zijn we het niet altijd eens met elkaar en vechten we onderling.”

“Maar ik denk dat het werk dat de F1 Commissie verricht erg goed is en ik zie niet in waar wij ons veto zouden kunnen gaan inzetten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print