Ferrari overweeg uitstel KERS

Ferrari houdt rekening met een mogelijk uitstel van het gebruik van haar Kinetic Engery Recovery System. De Italiaanse renstal heeft moeilijkheden om het systeem betrouwbaar te maken en dat zou er voor kunnen zorgen dat het de eerste Grote Prijzen van het seizoen zonder zal rijden.

KERS is vanaf volgend seizoen toegelaten. Het systeem zorgt er voor dat anders verlore gegane energie tijdens het remmen wordt opgevangen en later opnieuw kan worden gebruikt bij de acceleratie. De teams zijn niet verplicht om het te gebruiken en Ferrari overweegt dus sterk om de introductie uit te stellen.

"We doen er alles aan om voor de eerste race van het sieozne een goedwerkend en competitief KERS systeem op de wagen te hebben maar we houden er ook rekening mee dat we misschien zonder het systeem moeten rijden. We hebben een plan B, geen andere wagen maar een wagen zonder KERS", aldus technisch directeur Aldo Costa.

Of KERS al dan niet op de Ferrari bolides zal terug te vinden zijn tijdens de eerste Grote Pirjs van het seizoen, wordt beslist in februari.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023