Ferrari overweegt ‘gratis’ motorwissel voor Sebastian Vettel

Door een probleem met de ophanging van de bolide van Sebastian Vettel zal de Duitser vanaf de laatste plek moeten starten. Hierdoor overweegt Ferrari om een motorwissel uit te voeren.

Wanneer Vettel langs de kant staat in het eerste deel van de kwalificatie, wist het team van Ferrari al dat de laatste plaats op de startgrid op naam van de Duitser zou staan. De ophanging van Vettel zijn Ferrari zou tijdens de laatste minuten van Q1 immers niet meer te herstellen zijn.

Vettel zal dus sowieso als allerlaatste moeten starten. Hierdoor is het interessant voor Ferrari om eventueel een motorwissel uit te voeren. Bij een gridstraf blijft Vettel immers gewoon laatste. Vettel rijdt momenteel met zijn laatste verbrandingsmotor, MGU-H en turbocharger. Mocht hij deze in een van de volgende GP’s vervangen, dan zal hem dat opnieuw plaatsen kosten.

“We gaan nu alle mogelijkheden bekijken en zullen het beste plan uitvoeren. We hebben het er wel goed aan gedaan om tot op heden nog geen volledige unit te vervangen, al zou het natuurlijk beter zijn geweest om morgen wel vooraan te kunnen starten door een wissel te hebben ondergaan in de afgelopen races. We zullen zien of een volledig nieuwe krachtbron op dit moment gunstig voor ons zal zijn of niet,” besloot Vettel.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022