Ferrari presenteert haar nieuwe F1-bolide: Dit is de SF-24

Ferrari
Ferrari

Ferrari heeft haar nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2024 in Fiorano voorgesteld. De presentatie van de SF-24 kon door de fans via een livestream gevolgd worden.

De voorbije dagen toonde Ferrari al enkele teasers van haar nieuwe wagen: de nieuwe wieldeksels, de nieuwe teamoutfits, een zogenaamde ‘Fire up’ van de F1-bolide en ook de reacties van beide rijders op het zien van de nieuwe livery. Maar vandaag volgde dus eindelijk de officiële voorstelling van de wagen.

Uiteraard is de nieuwe Ferrari F1-bolide rood van kleur maar de SF-24 kenmerkt zich door enkele wit-gele accenten. Daarnaast bevindt er zich ook een ‘carbon-strook’ bovenop de sidepods, iets dat wel meer teams dit seizoen doen om gewicht te besparen maar tegelijkertijd het visueel aspect van de wagen niet te veel aan te tasten wanneer je de wagen van opzij bekijkt.

Net als vorig jaar zullen Charles Leclerc en Carlos Sainz het rijdersduo bij Ferrari vormen. Weinig spectaculair nieuws wat de rijders betreft voor dit seizoen maar des te meer voor volgend jaar want in de aanloop naar de presentatie van de SF-24 raakte bekend dat Lewis Hamilton eind dit seizoen de overstap maakt van Mercedes naar Ferrari en dat Carlos Sainz dus aan zijn laatste seizoen bij Ferrari begint.