Ferrari: “Red Bull bevindt zich niet meer in haar comfortzone”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft Red Bull Racing ondanks de nederlaag in Miami nog steeds een voorsprong op de concurrentie maar bevinden ze zich bij Red Bull niet meer in de spreekwoordelijke ‘comfort zone’.

Max Verstappen won in Miami nog wel de sprintrace maar tijdens de race op zondag moest hij genoegen nemen met de tweede plaats op het podium. Lando Norris en McLaren mochten zegevieren terwijl Ferrari met Charles Leclerc het podium vervolledigde. Ferrari-teambaas Frederic Vasseur ziet de voorsprong van Red Bull op de concurrentie duidelijk verkleinen.

“Ik wil Lando en McLaren feliciteren,” aldus Vasseur na de overwinning van Lando Norris in Miami. “Lando verdient dit.”

“Hij kende de voorbije twee of drie jaar zeer goede seizoenen en zelfs nu hij strijdt met Ferrari … Ik ben niet van McLaren maar ik ben redelijk blij voor hem want ze verdienen dit succes.”

“Ik was niet verrast door de snelheid van McLaren, op vrijdag stonden ze er al en ze brachten voor dit weekend een upgrade mee. Wanneer je kijkt naar de voorbije races, ze stonden er altijd, ook in China was hun snelheid goed. Het zal zo zijn tot het einde van het seizoen.”

“Maar ik denk dat McLaren en wij, dat we het Red Bull wat moeilijk kunnen maken. Het draait hem meer rond de positie op de baan enzovoort, het is immers zo enorm moeilijk om in te halen wanneer je slechts één of twee tienden sneller bent, het wordt dan bepaald door je positie op de baan.”

Vasseur ziet een verschil met vorig jaar toen Red Bull de Formule 1 op ongeziene wijze wist te domineren maar dit jaar ziet het er volgens Vasseur naar uit dat ze meer concurrentie ondervinden.

“Ik denk eerlijk gezegd dat Red Bull nog steeds voorsprong heeft, Max had waarschijnlijk kunnen winnen zonder de safety car,” aldus Vasseur. “Ik wil geen conclusies trekken maar hij veroverde de polepositie en had nog steeds een klein voordeel.”

“Wat klopt is dat vergeleken met een jaar geleden, dat wanneer we onze job goed doen en alles voor elkaar krijgen, dat we er dan staan. Het betekent dat we hen een beetje onder druk zetten en dat ze iets agressiever moeten zijn met hun strategie.”

“Ze bevinden zich niet meer in hun comfortzone van vorig jaar waarbij het niet uitmaakte wat er gebeurde, na de tweede ronde reden ze vooraan. Dat is een ‘game changer’ op het vlak van het management van de race.”

“Het is een opportuniteit voor ons want als we nog een kleine stap vooruit zetten denk ik dat we ons echt in een goede positie bevinden om ieder raceweekend met hen te strijden.”