“Vettel en Leclerc hadden na hun crash een voorbeeld moeten nemen aan Hamilton”

Volgens Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, hadden de Ferrari-rijders na hun gezamenlijke crash zoals Lewis Hamilton moeten reageren.


“Het is nooit mooi wanneer twee teamgenoten elkaar uit de race rijden, het is zelfs nog erger wanneer de inzet niet verschrikkelijk belangrijk was. De derde plaats was het hoogst haalbare voor hen,” aldus Brawn tijdens zijn terugblik op het voorbije raceweekend.

“Na de spanningen tijdens de races na de zomerpauze leek alles wat gekalmeerd te zijn in de kleedkamer bij Ferrari. Nu wacht Mattia Binotto echter de zware taak om alles opnieuw op de rails te krijgen en dat zei hij ook tijdens de interviews na de race.”

“Hij had Vettel en Leclerc tot de orde moeten roepen en hen op hun verantwoordelijkheden moeten wijzen, wat in Maranello steeds betekent dat het teambelang voor het individueel belang gaat. Dat was deze race zeker niet het geval.”

Ondanks zijn jarenlange ervaring wil Ross Brawn zich echter niet uitspreken over wie schuldig is aan de crash. Wel vind hij dat Leclerc en Vettel hadden moeten reageren zoals Hamilton dat deed na zijn aanrijding met Alex Albon.

“Ik wil mijn mening niet geven over wie de schuldige is voor deze crash. Maar het zou echter goed zijn indien één van hen het voorbeeld van Hamilton zou volgen en zijn fout zou toegeven, net zoals Hamilton dat deed over zijn aanrijding met Albon.”

“Indien Ferrari echt een einde wil brengen aan de dominantie van Mercedes dan zullen ze volgend jaar niet alleen een wagen moeten bouwen die competitiever is maar moeten ze zich er ook van verzekeren dat dit niet opnieuw gebeurt.”

“Formule 1 is een teamsport, zeker in Maranello,” besloot Brawn die zelf jarenlang voor Ferrari werkte.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021