Ferrari-rijders: “We zijn weer sneller dan Red Bull”

Volgens de rijders van Ferrari, Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen, zijn ze opnieuw de betere van Red Bull na een goede prestatie tijdens de GP van Japan.

Tijdens de kwalificatie van de GP van Japan waren Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel derde en vierde, voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Ze startten wel als zesde (Vettel) en achtste (Räikkönen) na gridstraffen.

Sebastian Vettel ging tijdens de race de strijd aan met Lewis Hamilton om het laatste plaatsje op het podium maar werd vierde en Räikkönen stelde zich zeker van de vijfde plaats.

“Er zijn heel wat positieve dingen te noteren na dit weekend, ondanks de gridstraf. De kwalificatie was heel sterk”, zegt Vettel. “De snelheid van de wagen was goed in de race. We waren de tweede snelste wagen. Ik ben niet volledig tevreden want het podium was mogelijk. Het voelt altijd teleurstellend als je niet op het podium staat. We hebben wel heel wat positieve dingen geleerd voor de toekomst. Wanneer je deze race vergelijkt met Silverstone, dan zijn de karakteristieken van het circuit gelijkaardig. Het was ook winderig. We kunnen zeggen dat we veel verbeterd zijn sindsdien.”

Autosport vroeg aan Räikkönen of hij verwacht te blijven strijden met Red Bull. Ze vroegen hem ook of het nog mogelijk is om tweede te worden in het kampioenschap voor de constructeurs. “Dit weekend hadden we de snelheid”, antwoordt de Fin. “Het eindresultaat toonde de ware snelheid niet. We hebben elke race gezien dat het veel verandert tussen de teams. Ik weet dus niet waar we zullen zijn in de volgende races. Het gevoel was goed, alles werkte goed en de wagen was goed te besturen. Hopelijk is dat ook het geval in de toekomst.”

Ferrari probeerde wat nieuwe aerodynamische onderdelen in Japan, nadat ze eerder getest werden in Maleisië. Räikkönen denkt dat ze “een beetje” geholpen hebben. “Vorige Grote Prijs werden ze al eens gebruikt en we besloten om de onderdelen hier te gebruiken om te vergelijken. De snelheid was goed en we zouden geen nieuwe onderdelen op de wagen plaatsen als ze niet helpen. Het is geen verschil van dag en nacht, maar het verandert dingen hier en daar. Dat is niet de reden waarom we opnieuw competitief zijn, maar ze helpen in ieder geval.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022