Ferrari roept Vettel en Leclerc op het matje: “Dit is beschamend”

Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Charles Leclerc zijn meteen op het matje geroepen bij teambaas Mattia Binotto na hun dubbele opgave in Brazilië nadat ze met elkaar in aanvaring kwamen.


Na de herstart na de safety car waren beide Ferrari’s in strijd met elkaar voor de vierde plaats in de Senna S’s en het was Vettel die een veel betere exit kende dan Leclerc. De Duitser ging zijn teamgenoot voorbij maar daarbij kwam het tot een aanrijding en die had tot gevolg dat beide Ferrari’s de strijd moesten staken.

Het is geen wonder dat teambaas Binotto ‘not amused’ was en nadat zijn twee rijders geklaagd hadden over het feit dat de andere de schuld was van het incident vond de Italiaan dat ze beiden schuld hadden aan een incident dat Ferrari beschaamd maakte.

Hij zei dat ze “de race van Ferrari hadden beschadigd”.

“Ik denk dat de rijders medelijden moeten hebben met het team,” zei Binotto. “Ze waren vrij om te vechten, maar ze weten dat ze domme fouten moeten vermijden voor het team.”

“Vandaag is het een zeer klein contact, moet ik zeggen, maar er zal een gepaste tijd zijn om het te analyseren en om naar de video te kijken, ik wil dat niet doen in het heetst van de strijd.”

“Met de rijders had ik al een praatje en ik wil nu niet oordelen, ze moeten nu niet oordelen. Er zal een tijd komen om het allemaal samen te doen”.

Vettel zei: “Ik had niet veel ruimte aan de rechterkant en had duidelijk een betere exit uit de derde bocht en probeerde te passeren. Dat is het…. En een schande voor het team, natuurlijk.”.

Leclerc zei dat Vettel hem een beetje naar binnen begon te dwingen en dat ze heel dicht bij elkaar waren. “Alles gebeurde heel snel, en zodra hij naar binnen ging, raakten we elkaar aan”.

De Monegask voegde eraan toe: “Ik ben er vrij zeker van dat we volwassen genoeg zijn om dat achter ons te laten.

Het duo werd voor het incident niet gestraft door de racestewards. Na een gesprek met beide rijders en een vertegenwoordiger van Ferrari, hadden de stewards geoordeeld dat beide rijders de aanrijding hadden kunnen voorkomen.

“De stewards stelden vast dat beide rijders de kans hadden om het incident te vermijden of te beperken en dat geen van beide rijders dus overwegend schuld trof.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022