Ferrari start op de vierde rij

Beide Ferrari’s haalden de derde kwalificatie. Maar meer zat er ook niet in voor de Scuderia op het gloednieuwe circuit in Sochi. Alonso eindigde als achtste en Räikkönen als negende tijdens de kwalificatie. Door de straf van Magnussen staan zowel de Spanjaard als de Fin op de vierde startrij.
image
Kimi Räikkönen hoopt in ieder geval om enkele plaatsen goed te maken tijdens de race: “Ik ben vrij tevreden over vandaag. Na een moeilijke vrijdag, ging het vandaag een stuk beter. De wagen is, ten opzichte van gisteren, heel wat verbeterd door een aantal aanpassingen op de wagen te doen. Die veranderingen hebben geholpen en we hadden een goede ‘pace’.”

De Fin heeft er vertrouwen in dat het morgen goed zal gaan: “We staan zeker nog niet waar we willen staan. Maar vergeleken met de start van het weekend gaat het al een stuk beter.” Verder blijft Kimi klagen over de voorkant van zijn wagen. “Vandaag kon ik niet echt een snelle tijd neerzetten, omdat ik moeilijkheden had met de voorkant van de wagen. Vooral in de laatste sector kon ik niet voluit gaan. Morgen zullen we er vol voor gaan en proberen we wat plaatsen te winnen,” klinkt de Fin strijdlustig.

Aan de andere kant van de pitbox, bij Fernando Alonso, klinkt het minder optimistisch. “Deze kwalificatie was moeilijker dan andere. We konden niet meestrijden met de jongens vooraan. Hoewel de wagen vrij goed is op dit circuit, zijn we helemaal niet competitief. De jongens voor ons zijn gewoon een pak sneller. In elke sector verliezen we tijd.”

Verder denkt Alonso dat de start van cruciaal belang is morgen. “De grip op de baan wordt steeds beter. En het feit dat er een limiet is van 60 km/h in pits, ziet het er naar uit dat iedereen maar één keer de pits zal opzoeken. Daarom moeten we ons goed voorbereiden op het begin van de race. De start en de eerste bocht zou wel eens de uitkomst van de race kunnen bepalen,” aldus de Spanjaard Fernando Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}