Ferrari presenteert nieuwe F1-bolide in speciale rode kleur met opvallend groen logo: SF21

Ferrari
Ferrari

Ferrari heeft als laatste F1-team haar nieuwe wagen en livery voor het F1-seizoen 2021 voorgesteld: de SF21. De wagen kenmerkt zich door een historisch rode kleur maar heeft ook een opvallend groen Mission Winnow-logo van sponsor Philip Morris.

Vorig jaar beleefde Ferrari haar slechtste F1-seizoen sinds de jaren tachtig en eindigde het pas als zesde in het constructeurskampioenschap. Het was afzien voor Charles Leclerc en vooral Sebastian Vettel.

Al tijdens het seizoen raakte bekend dat Ferrari aan het einde van het seizoen afscheid zou nemen van Vettel. De viervoudig F1-kampioen trok eind vorig jaar de deur van Ferrari achter zich dicht en zal dit jaar voor het Aston Martin F1 team racen.

Vettel wordt bij Ferrari vervangen door Carlos Sainz jr, de zoon van rallylegende Carlos Sainz. Sainz en Leclerc zullen bij Ferrari het jongste rijdersduo sinds 1968 vormen.

Voor Ferrari wordt 2021 een overgangsjaar. Met een nieuw motorconcept moet de achterstand op Mercedes deels goedgemaakt worden maar ook bij Ferrari beseffen ze dat ze in enkele maanden tijd niet van de zesde plaats plots kunnen terugkeren naar de absolute top.

Ook bij Ferrari stellen ze alle hoop op de ingrijpende reglementswijzigingen die in 2022 worden geïntroduceerd. De Italianen zullen dan ook snel hun middelen en focus verleggen op de ontwikkeling van de F1-bolide voor 2022, of hoe de SF21 nu al een voetnoot lijkt te worden in de F1-geschiedenis van Ferrari.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022