Ferrari steunt Raikkonen: “Hij is de rijder die we nodig hebben”

Kimi Raikkonen finishte in Hockenheim opnieuw buiten de punten, wat er voor zorgt dat Raikkonen dit seizoen tijdens iedere race moest onderdoen voor teamgenoot Fernando Alonso.
image
Het is met andere woorden 10-0 voor Alonso, al wil Marco Mattiacci, de teambaas bij Ferrari, van dergelijke vergelijking niet weten …

“Je praat over voetbal met 10-0”, aldus Mattiacci, als reactie op de stelling dat Alonso tijdens de voorbije tien races telkens Kimi Raikkonen wist te verslaan. “Dat is geen Formule 1 waarover je spreekt. Ik ben het dan compleet oneens met jouw analyse. Ik heb dergelijke score nog nooit in de Formule 1 gezien. 10-0, dat zou tennis of voetbal kunnen zijn, maar zeker geen Formule 1. Kimi is de rijder die we nodig hebben. We moeten meer punten behalen, maar hij is wel de rijder die we nodig hebben.”

Volgens Mattiacci geniet de Fin de volledige steun van het team.

“Ik denk dat hij weet dat hij beter kan presteren. Ik moet het niet doen, hij is een professioneel racepiloot die een wereldtitel veroverde met Ferrari. Hij is gemotiveerd en weet waar het beter moet. Hij ziet dat Fernando beter presteert dan hem, en dat is misschien een moeilijk moment, maar samen geraken we erdoor. Hij geniet het volste vertrouwen van Ferrari”, besluit Mattiacci.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}