Ferrari stuurt personeel naar Haas F1 team om te voldoen aan budgetplafond

Ferrari gaat verschillende personeelsleden bij het Haas F1 team stallen om zo te voldoen aan het nieuwe budgetplafond dat volgend jaar in de Formule 1 wordt geïntroduceerd.


“Deze medewerkers zullen in Maranello tewerkgesteld worden in een gebouw dat volledig afgeschermd is van Scuderia Ferrari,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto. “Ze zullen geen toegang heb tot het gebouw van Scuderia Ferrari. Het is en losstaand gebouw waarin ze apart zullen werken.”

Eerder maakte Ferrari al bekend dat Simone Resta, het hoofd van de afdeling ‘chassis engineering’, aan het Haas F1 team uitgeleend wordt. Ondanks de bijkomende overdracht van personeel van Ferrari naar het Haas F1 team benadrukt Mattia Binotto nogmaals dat beide F1-teams volledig apart zullen opereren en dat volledig binnen de regels van de Formule 1.

“Wat ons betreft zijn ze een klant van ons,” aldus Binotto. “Sommige mensen van ons team zullen hen vervoegen en ik vind dat een geweldige kans voor hen.”

“Het is een geweldige opportuniteit omdat Haas door dat te doen haar organisatie kan versterken, net als hun technische afdeling.”

“Het was iets dat noodzakelijk was voor ons want we moesten onze organisatie afslanken om te voldoen aan de regels rond het budgetplafond.”

“Haas is en blijft een onafhankelijk team dat los staat van Ferrari. Het is geen junior-team en we wisselen geen informatie uit die verder gaat dan wat volgens het F1-reglement is toegestaan.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022