“Ferrari-succes is onmogelijk met uitsluitend Italianen in het F1-team”

Volgens Gerhard Berger moet Ferrari afstappen van haar beleid om uitsluitend Italianen aan te nemen als ze ooit de F1-titel nog naar Maranello willen terugbrengen.


Ferrari sleept zich naar het einde van een rampzalig F1-seizoen. Op geen enkel moment heeft het er naar uitgezien dat de Scuderia ging meedoen voor de knikkers en de pijnlijke situatie rond de exit van Sebastian Vettel zijn beschamend voor een legendarisch team zoals Ferrari.

Er waren de perikelen op motorisch gebied maar ook het chassis blijkt voor verbetering vatbaar. Gerhard Berger denkt ook dat een reorganisatie in het team noodzakelijk is als ze de successen van weleer willen laten terugkomen.

Volgens de Oostenrijker is het in de hedendaagse F1 onmogelijk om te willen winnen als een Italiaans team dat enkel bestaat uit Italianen, dat vertelt hij in de podcast van ‘Motor Sport Magazine.’

“Ik zeg dat het vandaag niet mogelijk is. F1 is zo ingewikkeld en van zo’n hoog niveau dat je de beste jongens ter wereld nodig hebt, waar je die ook vindt, het maakt niet uit welke nationaliteit ze hebben. Uiteindelijk gaat het kampioenschap toch terug naar Italië.”

“Als je terugkijkt naar Schumacher, was de beste in zijn vakgebied Ross Brawn en hij was Engels,” gaat Berger verder.

“De beste in de politiek en als teammanager was Jean Todt en hij was Frans. De beste op aerodynamisch gebied was Rory Byrne die Zuid-Afrikaans was. De beste coureur in die tijd was Michael Schumacher. Hij was Duitser.”

“Dus Jean zette ze allemaal samen en Michael stal de mensen links en rechts. Ze vormden een fantastisch internationaal team en ze kregen het succes en dat is hoe het werkt.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed