Ferrari-teambaas confronteerde Christian Horner met beschuldiging van ‘vals spelen’

Bij Ferrari zit het hen duidelijk hoog dat ze de voorbije dagen beschuldigd werden van ‘vals spelen’. Ferrari-teambaas Mattia Binotto confronteerde Red Bull-teambaas Christian Horner in Austin dan ook met de beschuldigingen.


Red Bull diende enkele dagen geleden een verzoek in bij de FIA om meer duidelijkheid te krijgen over een mogelijk achterpoortje in het motorreglement waardoor er tussen de zogenaamde ‘meetmomenten’ meer vermogen van de motor kan gevraagd worden.

De FIA verduidelijkte in een zogenaamde ’technische richtlijn’ dat er op ieder moment aan de de vereisten moet voldaan worden, ook dus tussen de ‘meetmomenten’.

Opvallend is dat Ferrari tijdens het raceweekend in Austin plots minder vermogen en topsnelheid leek te halen, wat vooral volgens Red Bull en Max Verstappen deed uitschijnen dat Ferrari geen gebruik meer kon maken van een achterpoortje.

Het stoppen met ‘vals spelen’ werd zelfs in de mond genomen maar daar kon men bij Ferrari duidelijk niet mee lachen.

Volgens Yhacbec Lopez van het Spaanse ‘MotorLat’ wachtte Ferrari-teambaas Mattia Binotto tot Christian Horner een persmoment met de Britse pers had afgewerkt om de Red Bull-teambaas te confronteren met de insinuaties en beschuldigingen.

“Mattia ging naar Horner en toonde dat hij een leider is,” aldus Lopez. “Hij sprak vastberaden en kordaat met Horner en deed zijn beklag. Ik kon horen dat er gedreigd werd met het eventueel ondernemen van juridische stappen.”

“Horner zei vervolgens dat hij alleen maar zijn opinie gaf en Mattia reageerde op een erg kordate manier. De toon en het geluidsniveau namen toe. Het was een zeer gespannen discussie.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022