Ferrari-teambaas: “Dit is onaanvaardbaar”

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene vindt het onaanvaardbaar dat er dit weekend zo veel is foutgelopen bij Ferrari, vooral het probleem tijdens de pitstop van Sebastian Vettel en het verliezen van een podiumplaats zit hem hoog.

Sebastian Vettel leek lange tijd op weg naar een derde plaats. De Duitser reed een solide race, al kon hij het tempo van beide Mercedes-piloten niet volgen.

Tot aan zijn pitstop verliep zijn race vlekkeloos maar tijdens de pitstop sloeg het noodlot toe. Een probleem met de band rechts achteraan zorgde ervoor dat er tien kostbare seconden verloren ging. Vettel kwam achter Felipe Massa opnieuw de baan op en slaagde er vervolgens niet meer in om de Braziliaan in te halen. Weg podiumplaats voor Vettel en Ferrari, tot grote frustratie van teambaas Arrivabene.

“We hadden een probleem met de wielmoer, dat is echter niet de eerste keer,” merkt Arrivabene kritisch op. “We moeten er nu voor zorgen dat zoiets niet opnieuw gebeurt. Het heeft niets met de mecaniciens te maken. Het was echter ons probleem en we moeten er voor zorgen dat het opgelost wordt.”

“Mercedes is altijd erg sterk en we hebben opnieuw een podiumplaats weggesmeten omwille van iets dom dat we zo snel mogelijk moeten oplossen. Het is niet de eerste keer en het is onaanvaardbaar.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022