“Ferrari-teambaas Mattia Binotto moet voor zijn job vrezen tijdens de zomerpauze”

Ferrari
Ferrari

Na alweer een moeilijk weekend voor Ferrari in Hongarije twijfelt Ralf Schumacher aan de toekomst van Mattia Binotto als teambaas van de Scuderia.

Het loopt niet echt lekker bij Ferrari en als we Ralf Schumacher mogen geloven zou teambaas Mattia Binotto daar wel eens het gelag voor kunnen betalen. In Hongarije mochten Leclerc en Sainz starten vanaf plaatsen twee en drie maar na de race moesten ze tevreden zijn met een vierde en een zesde stek na geblunder in de pitlane en op tactisch vlak.

Tot overmaat van ramp wist Verstappen de race te winnen en telt Leclerc nu in de tussenstand om het wereldkampioenschap al tachtig punten minder dan de regerende wereldkampioen. Schumacher denkt dat dit niet zonder gevolgen zal blijven voor bepaalde personen binnen het team.

“Als je het geschenk krijgt om in staat te zijn om met Ferrari voor de titel te gaan en je verkwanselt het zo onachtzaam dan zou het moeilijk voor je kunnen worden,” aldus Schumacher bij ‘Sky.’

“Ik zie hem ter discussie staan tijdens de zomerbreak. Er zijn te veel kleine dingen die fout lopen en te veel problemen op technisch vlak.”

De keuze om bij Leclerc voor de harde band te gaan tijdens zijn tweede stint en daarna nog een pitstop te maken voor de zachte compound vindt Schumacher ook onbegrijpelijk.

“Die laatste stop van Leclerc vind ik onbegrijpelijk,” aldus Schumacher. “Ik denk niet dat Red Bull op die hulp gerekend had.”  

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print