Ferrari verdedigt strategische keuze bij Raikkonen: “We hebben geen fout gemaakt”

Ferrari besliste om Raikkonen nog een extra pitstop te laten maken toen Lewis Hamilton zo’n vijftien ronden voor het einde een pitstop maakte. Volgens velen een strategische fout maar Ferrari verdedigt haar keuze.

Kimi Raikkonen had na de pitstop van Hamilton een voorsprong van zo’n 24 seconden op de Brit. Ferrari riep Raikkonen binnen voor een nieuw setje banden maar de Fin kwam achter Hamilton opnieuw op de baan. Raikkonen viel dus terug van de derde naar de vierde plaats en slaagde er uiteindelijk niet in om opnieuw voldoende te naderen op Hamilton om hem aan te vallen.

Raikkonen viel zo naast het podium en Ferrari kreeg opnieuw de nodige kritiek voor haar strategische keuze om de Fin te laten pitten. Toch zijn F1-experts het niet meteen eens met de criticasters, aangezien Hamilton op zijn nieuwe banden seconden per ronde sneller zou geweest zijn dan Raikkonen. De kans was dan ook bijzonder groot dat Hamilton op zijn nieuwe banden voorbij Raikkonen zou geraakt zijn.

Bovendien had Ferrari op het moment dat Hamilton zijn pitstop maakte bijzonder weinig tijd om te beslissen of het eveneens een pitstop zou maken. Een ronde langer wachten zou sowieso ervoor gezorgd hebben dat Raikkonen te laat was om nog binnen te komen.

Ook Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, verdedigt de strategische keuze om Raikkonen een pitstop te laten maken voor nieuwe banden.

“Om 100% zeker te zijn moet je naar de data kijken. Het was absoluut de juiste beslissing om te nemen,” aldus Arrivabene. “Indien we geconfronteerd zouden worden met een enorme bandendegradatie en Mercedes serieus op ons naderde dan zou dat echt te gek geweest zijn. We namen de beslissing op basis van onze data. Het is vervolgens een kwestie om te verifiëren of de data juist waren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022