Ferrari verhelpt zwakke punten van F2007 op nieuwe wagen

Ferrari is naarstig bezig met de ontwikkeling van haar nieuwe wagen. De wagen zou grotendeels klaar moeten zijn want op 6 januari vindt de officiële presentatie plaats. Uiteraard zal er nadien nog heel wat ontwikkelingswerk plaatsvinden om de wagen te verbeteren. Ferrari wil vooral leren van haar zwakke punten van het voorbije seizoen met de F2007.

Om die reden zal de nieuwe wagen gedeeltelijk ontwikkeld zijn op basis van de F2007, de wagen van vorig seizoen.

"Er is veel veranderd, al zal de wagen wel een evolutie zijn van haar voorganger," aldus Nicolas Tombazis, hoofdontwerper bij Ferrari.

Daarmee spreekt Tombazis alvast Aldo Costa van Ferrari tegen. Costa zei eerder deze maand dat de nieuwe wagen eigenlijk zo goed als van nul werd ontwikkeld.

"Het wordt een compleet nieuwe wagen, ook al zijn revolutionaire zaken niet van de partij omwille van de beperkingen door het reglement," aldus Aldo Costa. "Het voorste gedeelte van de wagen zal compleet anders zijn, net als dat de side-pods een andere vorm zullen hebben, en de vleugel zal ook anders zijn."

Fundamenteel bij de ontwikkeling van een nieuwe wagen is echetr dat de nieuwe sneller en beter moet zijn dan de vorige. Daarom ook dat Ferrari wil leren uit de zwakke punten die de F2007 vertoonde.

"In 2007 waren we sneller en beter op de erg snelle circuits dan op de circuits met vooral trage bochten. We hebben aan die zwakte gewerkt en hebben ze verholpen," lichtte Tombazis de ontwikkeling van de nieuwe Ferrari nader toe.