Ferrari verwacht tijdens de rest van het seizoen ‘bandenproblemen’

Ferrari
Ferrari

Het was opvallend hoe Charles Leclerc en Carlos Sainz doorheen de race in Frankrijk steeds meer naar achter wegzakten. Allebei finishten ze uiteindelijk buiten de punten. ‘Bandenproblemen’ zouden aan de oorzaak liggen van de slechte performance.

Ferrari heeft op dat vlak geen goed nieuws voor haar rijdersduo want bij Ferrari verwachten ze immers doorheen de rest van het seizoen nog met bandenproblemen geconfronteerd te worden.

“Ik denk dat we de situatie wat zullen kunnen verbeteren maar om het probleem echt op de lossen hebben we een verandering op het vlak van onderdelen nodig, zoals de velgen bijvoorbeeld, maar dat mag niet omwille van de regelgeving,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

Bij Ferrari willen ze nu vooral proberen om de problemen voor dit jaar te minimaliseren en tegen volgend jaar op te lossen omdat er dan ingrijpende reglementswijzigingen zijn.

“Het is voor ons vooral belangrijk om het probleem te proberen begrijpen en het op te lossen met het oog op volgend jaar,” vertelt Binotto.

“Ondertussen denk ik dat we nog tijdens verschillende races met het probleem geconfronteerd zullen worden. Niet op alle circuits, maar het zal wat afhangen van het circuit en de weersomstandigheden.”

“We moeten ons echter zien voor te bereiden op dergelijke situatie in de toekomst. We moeten de problemen proberen verminderen want we weten dat het later dit jaar opnieuw zal gebeuren.”