Ferrari vreest harde banden voor Silverstone

Felipe Massa vreest dat Ferrari niet zal kunnen concurreren met Red Bull als Pirelli beslist om de harde banden mee te nemen naar Silverstone. Goede resultaten werden eerder dit seizoen ook al tegenwerkt door de bandenkeuze van Pirelli.
image

Ferrari maakte, zoals we in Valencia zagen, al heel wat vooruitgang dit jaar. Met enkele mogelijke upgrades voor de volgende grote prijs kan het gat met de Red Bulls en vooral Sebastian Vettel misschien gedicht worden.

“Ik ben optimistisch over de nieuwe onderdelen die we hopen mee te brengen naar Silverstone.” verklaart Massa. “Over de banden voor de Britse grand prix ben ik niet al te optimistisch. Ik heb gehoorde dat Pirelli er over denkt om de medium en de harde compound mee te nemen. Als dat waar is kan dat een probleem zijn voor ons.”

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali zegt dat hij het liefst met zachte en medium banden zou willen werken. “Als je naar onze races kijkt zal je zien dat we altijd sneller waren op zachtere banden.” aldus de Italiaan.

Intussen heeft Pirelli bekend gemaakt dat het de harde en zachte banden zal meebrengen naar Silverstone. Een compromiskeuze voor Ferrari die dus liever niet met harde en mediums aan de slag wilden.
a:0:{}
Javier Villa, bekend uit GP2 en de laatste tijd actief in het FIA World Touring Car Championship, heeft tegenover de Italiaanse website Italiaracing.net gezegd dat het Hispania Racing Team interesse heeft om hem dit jaar nog te laten debuteren in de Formule 1. Dat zou wederom een verrassende wending zijn bij HRT.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print