Ferrari: “We hebben de kloof met Red Bull op de rechte stukken gedicht”

Ferrari
Ferrari

Tot dusver leek Red Bull op het vlak van topsnelheid op de rechte stukken een duidelijk voordeel te hebben tegenover Ferrari. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft Ferrari die kloof de voorbije races echter gedicht.

Aan het begin van het seizoen werd gewezen naar Ferrari als favoriet op de rechte stukken en dit door naar verluidt het beschikken over de krachtigste motor. Naarmate de races vorderden bleek dat dit niet echt waar was want Red Bull was duidelijk sterker op de rechte stukken.

In Oostenrijk heeft Ferrari volgens teambaas Mattia Binotto echter bewezen dat het de kloof met Red Bull op de rechte stukken gedicht heeft.

“We hadden in vergelijking met Red Bull een nadeel op het vlak van de snelheid op de rechte stukken, daar bestaat geen twijfel over,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto tegenover ‘Motorsport.com’. “Zeker in de DRS-zones was dat.”

“We hebben op het vlak van de kracht van DRS in vergelijking met dat van hen erg had gewerkt. We hebben een nieuwe achtervleugel bij Charles geïntroduceerd in Canada en sinds de race in Groot-Brittannië hebben we die op beide wagens.”

“Met die nieuwe achtervleugel hebben we denk ik gewoonweg onze achterstand op het vlak van de snelheid verkleind. Ze hebben nog een erg klein voordeel maar dat is nu verwaarloosbaar.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print