Ferrari: “We hebben duidelijk een hogere topsnelheid, het ziet er goed uit”

Ferrari
Ferrari

Ferrari kende vorig jaar een dramatisch seizoen waarin het door een gebrekkige topsnelheid geen vuist kon maken. Vooral de mindere prestatie van de Ferrari-motor was een probleem maar daar lijkt dit jaar verandering in te zijn gekomen.

Tijdens de eerste twee testdagen toonde Ferrari dat het met de SF21 over een betere topsnelheid beschikt maar dat komt voor Ferrari-teambaas Mattia Binotto niet als een verrassing.

“We wisten het duidelijk al van de testen met de motor op de dyno,” aldus Binotto in Bahrein. “Wanneer je de motor vervolgens in de wagen steekt en de wagen op de baan stuurt dan kijk je naar hoe hij op het circuit presteert en hoe hij tegenover de anderen presteert.”

“Toen we hier vorig jaar in Bahrein waren dan ontbrak het ons tijdens de race en de kwalificatie aan snelheid, we waren zeer traag op de rechte stukken en slaagden we er niet in om Q3 te halen, we waren zeer ver verwijderd van de pole.”

“Nu, tijdens de eerste testdagen, denk ik dat onze snelheid op de rechte stukken oké is. Het vormt niet het grote nadeel dat we vorig jaar hadden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022