Ferrari: “We mogen geen mirakels verwachten”

Volgens Maurizio Arrivabene, de nieuwe teambaas van Ferrari, zullen er in 2015 geen mirakels plaatsvinden.

Arrivabene is al de derde teambaas voor het F1-team van Ferrari in amper een jaar tijd. Hij volgde Marco Mattiacci op, die dan weer Stefano Domenicali opvolgde. Ferrari bevindt zich dan ook in een grondige reorganisatie maar dat betekent volgens Arrivabene nog niet dat er ondanks alle maatregelen volgend jaar een mirakel zal plaatsvinden.

“Ik ben geen tovenaar. Er kunnen geen mirakels plaatsvinden. We moeten als een team werken, dat is het belangrijkste,” zei Arrivabene tijdens een media-event.

“Ik geloof niet in individueel succes. Ik geloof in het succes als team. De rijders zijn de sterren van de show maar ze moeten behandeld worden als werknemers. Ze moeten als een team werken en mee helpen om het team opnieuw op het juiste spoor te krijgen.”

Ook Ferrari-baas Sergio Marchionne denkt dat 2015 een moeilijk overgangsjaar zal worden voor Ferrari.

“We zijn laat met de wagen voor 2015 begonnen. Er werden door sommige mensen beslissingen genomen waarmee ik niet echt akkoord ga, maar achteraf kan je daar weinig aan doen. 2015 zal dan ook een moeilijk worden en het zal een serieuze test voor het team worden,” zei Marchionne. “2015 wordt een jaar waarin we het team opnieuw zullen opbouwen. Het zal het eerste volledige jaar worden waarin Maurizio teambaas is. Hopelijk kunnen we doorheen 2015 alle overtollige bagage en onzekerheid wegnemen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print