Ferrari: “We willen verduidelijking, protest niet rechtstreeks tegen Red Bull gericht”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft meer verduidelijking gegeven over de reden van het protest dat na afloop van de GP van Monaco werd ingediend.

Na protest van Ferrari moesten Max Verstappen en racewinnaar Sergio Perez zich na afloop van de race bij de stewards melden om uitleg te geven over een mogelijke inbreuk tijdens de race, namelijk het overschrijden van de gele lijn bij het uit de pitlane rijden.

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is het protest op zich niet rechtstreeks op Verstappen of Perez gericht maar wenst Ferrari wel ‘verduidelijking’.

“We hebben protest ingediend omdat we ervan overtuigd zijn dat we in ons recht zijn om verduidelijking te vragen,” vertelde Binotto in een reactie tegenover ‘Racefans’.

“De intentie van ons protest is niet echt gericht tegenover de Red Bulls op zich maar we willen duidelijkheid over een onderwerp dat volgens ons erg helder en duidelijk is.”

“Ik denk dat beide Red Bulls over de lijn reden, de gele lijn bij de pit-exit en in het verleden werd dit steeds bestraft met een tijdstraf van vijf seconden.”

“Meer zelfs, wanneer je de notities van de racedirectie leest dan staat dit sinds Turkije 2020 erin vermeld, namelijk dat je rechts van de gele lijn moet blijven.”

“Dat was volgens ons helemaal niet het geval. We willen dan ook simpelweg verduidelijking want voor ons was het een voor de hand liggende beslissing.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer