Ferrari wijzigt alsnog personeel na Abu Dhabi-blunder

Er komen dus toch wijzigingen bij Ferrari na de tactische blunde rin Abu Dhabi.
Na afloop van de GP van Abu Dhabi en de verloren wk-strijd werd er gesuggereerd dat het incident heel wat gevolgen zou hebben voor enkele belangrijke functies binnen Ferrari. Enkele medewerkers zouden moeten opstappen maar dat werd toen met klem ontkend door Luca di Montezemolo.

Wel raakte gisteren bekend dat Stefano Domenicali eraan dacht om eventueel zelf op te stappen als teambaas bij Ferrari. Domenicali bleef uiteindelijk echter aan maar nu lijkt de blunder in Abu Dhabi alsnog gevolgen te hebben voor de teamstructuur.

Ferrari kondigde gisterenavond immers nog een wijziging aan bij haar race-ingenieurs. Voormalig McLaren-ingenieur Pat Fry zal Chris Dyer vervangen. De nieuwe functie van Chris Dyer zal eerstdaags bekend raken.

Ook Neil Martin, die in het verleden voor Red Bull en McLaren werkte, zal zich bij het team van Ferrari voegen. Martin zal direct rapporteren aan technisch directeur Aldo Costa.

Heel wat wijzigingen dus bij Ferrari. De renstal hoopt met de wijzigingen een herhaling zoals in Abu Dhabi te voorkomen. Al blijven het uiteraard allemaal mensen en missen is menselijk. Niets kan immers uitsluiten dat dergelijke tactische blunder opnieuw voorvalt, zowel bij Ferrari als bij een ander team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print