“Ferrari wil echt een vrouw in de Formule 1 krijgen”

Volgens Catherine Bond Muir, die aan het hoofd staat van de W Series, is het meer dan gewoon een marketing-plan van Ferrari om een vrouw te willen opnemen in haar Ferrari Driver Academy.


Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet bij de voorstelling van de rijders die werden opgenomen in de Ferrari Driver Academy verstaan dat Ferrari in de toekomst ook een vrouw wil opnemen.

Op sociale media kreeg Ferrari heel wat kritiek te verwerken. Volgens sommigen, waaronder Sophia Floersch, was het puur een ‘marketing-plan’. Daar is Catherine Bond Muir van de W Series, een raceklasse enkel en alleen voor vrouwen, het echter niet mee eens.

“Ik hoop uiteraard dat die rijder uit de W Series komt,” aldus Catherine Bond Muir tegenover ‘Crash.net’. “Ferrari kreeg op sociale media heel wat kritiek maar we moeten allemaal in het achterhoofd houden dat er zo’n jaar geleden niet veel vrouwen op een hoog niveau in de motorsport betrokken waren.”

“Als je terugkijkt naar het aantal keer dat jullie over vrouwen in de motorsport schreven, dan was dat veel minder dan dat nu het geval is. Ik denk dat we daarvoor moeten applaudisseren.”

Vrouwen krijgen in de autosport overduidelijk nu meer kansen dan vroeger en dat is volgens haar dan ook goed. Dat Ferrari daartoe een bijdrage wil leveren kan volgens Catherine Bond Muir alleen maar goed zijn.

“Het tij is aan het keren voor alle vrouwen in de motorsport en ik denk dat Ferrari probeert om daarbij te helpen. Ik denk niet dat het gewoon voor de marketing is, ik denk dat ze echt een vrouw in de Formule 1 willen proberen krijgen.”

“Indien ze een jong supertalent kunnen aantrekken, door hun Ferrari Driver Academy willen loodsen en het eerste team zijn dat een vrouw in de Formule 1 krijgt dan neem ik mijn hoed daarvoor af,” besloot Catherine Bond Muir.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print