Ferrari wil een vrouw opnemen in haar ‘Ferrari Driver Academy’

Ferrari gaat voor komend seizoen enkele nieuwe rijders in haar ‘Ferrari Driver Academy’ opnemen. Bij de Scuderia willen ze echter ook graag een vrouw opnemen in hun programma voor jonge racetalenten.


De ‘Ferrari Driver Academy’ omvat naast Mick Schumacher en Robert Shwartzman ook Giuliano Alesi, Callum Ilott en Marcus Armstrong. Ferrari wil haar talentenprogramma echter uitbreiden met enkele nieuwe namen.

“We gaan het aantal rijders van onze Ferrari Driver Academy volgend jaar uitbreiden,” aldus Mattia Binotto volgens ‘Reuters’ tijdens de medialunch van de Scuderia in Maranello.

“Er zullen enkele rijders bijkomen. Ik ben echter niet de juiste man om aan jullie te zeggen wie, maar het is iets waaraan we zeer hard werken.”

Het ziet er bovendien naar uit dat er in de toekomst een vrouw in de ‘Ferrari Driver Academy’ zal opgenomen worden.

“We zijn op zoek om een vrouw in de toekomst op te nemen in de Academy. Vrouwen zouden deel moeten uitmaken van de Ferrari Driver Academy,” besloot Binotto.

Charles Leclerc is tot dusver de enige rijder die het van in de Ferrari Driver Academy tot bij het Ferrari F1-team heeft geschopt. Veel F1-insiders gaan er echter van uit dat Mick Schumacher de volgende rijder zal zijn en in de voetsporen van zijn vader zal treden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen