Ferrari wil gesprek met Raikkonen over zijn vormpeil

Hoewel Ferrari aantoont dat het dit seizoen opnieuw een rivaal voor Mercedes is, heeft Kimi Raikkonen nog niet op het podium gestaan en evenaart hij niet de resultaten van teamgenoot Sebastian Vettel. Sergio Marchionne wil met hem en het team rond de tafel zitten en de moeilijkheden bespreken.

Marchionne was na de GP van China gefrustreerd omdat Raikkonen in de beginfase van de race niet voorbij Ricciardo kwam en Vettel hierdoor snel moest handelen. Beide Ferrari-rijders verloren veel kostbare tijd. Bovendien kon Vettel de Australiër wel voorbijgaan, nadat hij eerst Raikkonen zelf passeerde.

“Ik heb het hierover met Arrivabene gehad en heb voorgesteld om samen eens te bespreken waar de moeilijkheden liggen. Vandaag leek hij bezig met andere dingen. Vettel was veel agressiever,” aldus Marchionne

Wanneer er werd gevraagd of het eerlijk was om te zeggen dat de nieuwe wagen comfortabeler is voor Vettel dan voor Raikkonen zei hij: “Absoluut niet.”

Verder zei de Italiaan dat de vroege safety car, die na de crash van Antonio Giovinazzi uitreed, waarschijnlijk Vettel de overwinning kostte.

“We zijn aan het vechten met Mercedes. Zonder de safety car zou het anders gelopen zijn. Ik kan bevestigen dat het de juiste beslissing was om de banden van Vettel te verwisselen.”

“Het was een goede race waarin we tweede werden. We staan nu tweede in het kampioenschap van de constructeurs met maar één punt verschil en Seb heeft evenveel punten als Hamilton. Dat is niet slecht na twee races,” sloot hij af.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print