“Ferrari zal zich nog niet op 2017 focussen”

Volgens teambaas Maurizio Arrivabene zal Ferrari de ontwikkeling van haar wagen niet stopzetten ten gunste van de ontwikkeling van de wagen voor volgend seizoen.

Ferrari hoopte dit seizoen de kloof met Mercedes te kunnen dichten maar lijkt daar niet in te slagen. Ferrari slaagde er nog niet vaak genoeg in om de strijd met Mercedes aan te gaan, laat staan een race te winnen.

Er gaan dan ook stemmen op dat Ferrari zich vooral moet focussen op de wagen voor volgend seizoen. Volgend jaar zijn er immers ingrijpende reglementswijzigingen. Over het algemeen is geweten dat een team dat zich vroeg op de wagen voor het jaar nadien focust, ook vaak een strategisch voordeel heeft tijdens dat seizoen. Probleem voor de meeste teams is dat ze een juiste balans moeten zien te vinden voor de verdeling en inzet van hun middelen en personeel.

Bij Ferrari vinden ze alvast niet dat ze de ontwikkeling van de 2016-wagen moeten stopzetten ten gunste van de 2017-wagen.

“De situatie waarin we nu verkeren is dat er een kloof met Mercedes is maar dat we ons niet ver van Mercedes bevinden,” aldus Arrivabene. “Het is gek om nu over volgend jaar te praten. We moeten ons focussen op dit jaar, we moeten ons focussen op de zaken waar we problemen ondervinden en die we moeten verbeteren. Dat is wat we ook gaan doen.”

Volgens Arrivabene is de kracht van Ferrari momenteel vooral de motor en moet het chassis en aërodynamica van de SF16-H beter. Arrivabene is er van overtuigd dat Ferrari de kloof met Mercedes nog dit jaar kan dichten indien het op dat vlak voldoende progressie boekt. Voorlopig is er dan ook nog geen sprake van het verschuiven van de focus naar 2017.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print