“Ferrari zet hoofd van de motorafdeling aan de deur”

Het Ferrari F1 team zal dit jaar opnieuw niet voor de wereldtitel strijden. Een nieuw slachtoffer van de reorganisatie in een poging om het tij te doen keren is Luca Marmorini, zo bericht althans Motorsport-Total.com.
image
Luca Marmorini was jarenlang het hoofd van de motorafdeling bij Ferrari maar de voorbije weken waren er al hevige geruchten dat Marmorini aan de kant zou geschoven worden. Deze ochtend zou Ferrari volgens Motorsport-Total.com de motorchef aan de kant gezet hebben.

Volgens diverse bronnen zou Lorenzo Sassi Marmorini opvolgen als hoofd van de motorafdeling. Sassi werkte reeds in 2004 onder Paolo Martinelli, de voorganger van Marmorini. De Italiaan was de voorbije weken reeds intensief betrokken bij de verdere ontwikkeling van de Ferrari-059/3, de huidige krachtbron van Ferrari, en dit met het oog op volgend seizoen.

Ferrari zet Marmorini aan de kant omdat hij nagelaten zou hebben om optimaal in te spelen de mogelijkheden bij het omschakelen van de V8-motoren naar de V6-turbomotoren. Zo zou de formaat van de turbo niet voldoende zijn, zou het aandrijfsysteem niet goed genoeg zijn en ook het uitlaatsysteem kon beter. De 63-jarige Italiaan moet voor dit alles nu de prijs betalen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}