FIA: “Alle teams rijden zonder FRIC-ophanging”

De FIA heeft daags voordat de eerste oefensessies voor de GP van Duitsland starten laten weten dat er geen enkel team met een FRIC-ophanging zal rijden.

McLaren had als eerste team aangegeven dat het in Duitsland zonder FRIC-ophanging zou rijden en nadien volgden ook Mercedes en Red Bull. Nu hebben dus alle teams laten weten zonder FRIC-ophanging te gaan rijden. Zo willen ze vermijden dat er een protest zou ingediend worden tegen hun wagens.

Dat betekent meteen ook dat FRIC vanaf nu verbannen is uit de Formule 1 en dat dergelijk systeem van ophanging niet meer gebruikt zal worden door de teams. De FIA had na de GP van Groot-Brittannië laten weten dat het de FRIC-ophaging vanaf de GP van Duitsland wou verbieden, tenzij de teams unaniem akkoord gingen om het systeem te behouden tot het einde van het seizoen.

In dat geval zou de FRIC-ophanging sowieso verbannen worden vanaf volgend seizoen. Maar de beslissing is dus gevallen om de FRIC-ophanging vanaf komend raceweekend te verbannen. Het zal dan ook uitkijken worden of het verbod invloed zal hebben op de krachtverhoudingen tussen de teams.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}