FIA betaalt inschrijvingsgeld voormalig F1-team Manor terug

De FIA heeft het inschrijvingsgeld van Manor Racing voor het F1-seizoen 2017 terugbetaald.

Manor Racing kwam begin dit jaar onder curatele te staan nadat het in de financiële problemen was gekomen. De renstal betaalde wel het inschrijvingsgeld voor het F1-seizoen 2017 maar ging eind januari failliet.

De renstal betaalde in november 2016 521 289 Amerikaanse dollar aan de FIA om te kunnen deelnemen aan het F1-seizoen 2017. Het inschrijvingsgeld bestond uit een basisbedrag van 516 128 dollar. Daar bovenop kwam nog eens een bedrag van 5 161 dollar dat Manor betaalde voor het wk-punt dat Wehrlein in 2016 behaalde tijdens de GP van Oostenrijk.

Datzelfde wk-punt van Pascal Wehrlein leek er lange tijd voor te zullen zorgen dat Manor als negende in het kampioenschap zou eindigen. Tijdens de voorlaatste race van het seizoen finishte Felipe Nasr in zijn Sauber tijdens een spectaculaire regenrace als negende. Daardoor eindige Sauber als negende in het kampioenschap en Manor werd tiende.

Het verschil tussen de negende en tiende plaats betekende ook een serieus verschil in prijzengeld. Manor greep daardoor naast miljoenen prijzengeld, wat uiteindelijk fataal bleek te zijn voor de renstal. De FIA wil nu met het terugbetalen van het prijzengeld, 516 128 dollar, een blijk van goede wil tonen en helpen bij het vereffenen van de openstaande schulden die Manor nog heeft.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:24:”manorracing_headline.jpg”;}
De FIA heeft het inschrijvingsgeld van Manor Racing voor het F1-seizoen 2017 terugbetaald.