FIA bevestigt dat Mohammed Ben Sulayem afstand neemt van de F1: “Een logische volgende stap”

FIA
FIA

De FIA heeft gereageerd op de berichten dat haar voorzitter Mohammed Ben Sulayem met onmiddellijke ingang een soort stap opzij zet en afstand neemt van de alledaagse zaken die in de Formule 1 geregeld moeten worden. Ben Sulayem laat die taken nu over aan Nikolas Tombazis.

De voorbije weken kwam Mohammed Ben Sulayem steeds meer onder vuur te liggen, niet op zijn minst door enkele opmerkelijke uitspraken van hem die vooral bij de F1-bazen voor heel wat frustratie zorgden. Velen zien daarin nu ook de oorzaak van de stap opzij die Ben Sulayem zet maar volgens de FIA is daar absoluut geen sprake van.

In een verklaring laat een woordvoerder van de FIA weten dat het al voor de aanstelling van Ben Sulayem als FIA-voorzitter zo gepland was dat hij op een bepaald moment een deel van zijn taken zou overdragen.

“In het manifest van de president (dat voor zijn verkiezing werd opgesteld) is dit voornemen duidelijk uiteengezet,” zo luidt het in een mededeling.

“Hij beloofde dat een FIA-CEO zou aangesteld worden om tot een geïntegreerde en op elkaar afgestemde operatie (tussen de FIA en de F1) te komen. Als FIA-president heeft hij aandacht voor veel aspecten, zoals de wereldwijde motorsport en mobiliteit. Nu de structurele reorganisatie van de Formule 1 is voltooid is dit een natuurlijke volgende stap.”

Mohammed Ben Sulayem liet eerder deze week in een brief aan de F1-teams weten dat hij zich minder zou bezighouden met de dagdagelijkse taken in de sport.