FIA bevestigt: “Vanaf 2026 zes motorleveranciers in de Formule 1”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De FIA heeft vandaag bevestigd dat er zes constructeurs zich kandidaat gesteld hebben om vanaf het F1-seizoen 2026 motorleverancier te zijn.

Bij de zes potentiële motorleveranciers zijn er niet echt verrassingen. We hebben Alpine, Audi, Ferrari, Honda, Mercedes en Red Bull Ford. Die eerste vijf namen waren reeds bekend, vandaag raakte bekend dat Red Bull en Ford vanaf het F1-seizoen 2026 zullen samenwerken.

In 2026 wordt een nieuw motorreglement geïntroduceerd en daarbij wordt het cruciaal of je als motorleverancier als ‘nieuw’ of reeds bestaand wordt beschouwd, vooral omdat er dan meer of minder beperkingen opgelegd worden wat betreft het testen.

FIA-president Mohammed Ben Sulayem is blij dat er met zes motorleveranciers vanaf 2026 twee extra motorleveranciers op de F1-startgrid zullen staan.

“De bevestiging dat er vanaf 2026 zes motorleveranciers zullen deelnemen aan de Formule 1 bevestigt hoe sterk het kampioenschap is en hoe robuust de technische regels zijn die met veel zorgvuldigheid door de FIA, in samenwerking met de Formule 1 en de motorleveranciers, bepaald zijn,” aldus FIA-president Mohammed Ben Sulayem.

“De nieuwe power unit zal het speerpunt zijn van technologische innovatie en zal de toekomst van de Formule 1 duurzamer maken maar tegelijkertijd ook nog steeds voor een spectaculaire manier van racen zorgen. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat wereldwijde leiders in de autoindustrie getoond hebben door zich te engageren voor een F1-deelname.”