FIA bevestigt wijzigingen voor de kwalificaties

Met de start van de eerste race in zicht, heeft de FIA nog net op de valreep een aantal wijzigingen voor de kwalificatiesessies goedgekeurd.
image

Er zijn wat veranderingen op vlak van banden en tijd vooral om de piloten aan te sporen naar buiten te komen in Q3. We hebben het vorig seizoen vaker beleefd dat piloten die in Q3 geraakten, niet steeds allemaal nog de baan opgingen. De FIA hoopt nu met deze nieuwe wijzigingen hieraan te verhelpen.

Elke piloot die tot in Q3 geraakt, zal nu de race starten op de band waarmee hij zijn snelste ronde in Q2 kon rijden. Dit onder voorbehoud dat het droog weer was zowel tijdens Q2 als de bij de start van de race.

Bijkomend mag elke piloot die in Q3 zal deelnemen, gebruik maken van een extra setje ‘primes’, het hardere type band dat Pirelli voorzien zal hebben elke race. Piloten die niet tot in Q3 geraken, mogen dat setje inzetten tijdens de race.

Ook de tijdsduur voor de sessies is gewijzigd. Q3 is met twee minuten verlengd en Q1 is met twee minuten ingekort. Dat geeft meer mogelijkheden om optimaal gebruik te maken van alle beschikbare bandensetjes in Q3.

Het totaal aantal setjes banden in een raceweekend ligt nu op 13, twee meer dan vorig seizoen want ook tijdens de eerste vrije training mogen teams al een extra setje primes gebruiken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022