FIA dreigt met bestraffingen tijdens GP van Groot-Brittannië

Voorafgaand aan de GP van Groot-Brittannië heeft de FIA aan de teams en rijders laten verstaan dat het er niet voor zal terugdeinzen om bestraffingen uit te delen.

De FIA heeft voorafgaand aan de GP van Groot-Brittannië meegedeeld dat er een nultolerantie geldt voor het te breed gaan in de bochten 9, 15 en 18. Ook zal er streng toegezien worden of rijders zich nergens anders op het circuit een voordeel verschaffen.

Gisteren schrapte de wedstrijdleiding ook reeds tijdens de kwalificatie verschillende besttijden omdat rijders in enkele bochten te breed gingen. Dat was echter niet steeds het geval wanneer een rijder te breed ging. Zo ging bijvoorbeeld Lewis Hamilton te breed in bocht nummer 8. In die bocht wordt echter geen voordeel gehaald bij het te breed gaan, waardoor er geen bestraffing werd opgelegd. Ook enkele andere rijders gingen in dezelfde bocht te breed zonder een bestraffing te krijgen.

De rijders letten dus echter maar beter op wanneer ze in de bochten 9, 15 en 18 rijden. Daar te breed gaan zal ongetwijfeld leiden tot een bestraffingen. De FIA liet weten dat er verschillende bestraffingen mogelijk zijn, zonder specifiek in detail te treden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}