FIA: “F1-piloten krijgen momenteel al voldoende inspraak”

Volgens FIA F1-racedirecteur Charlie Whiting is er geen enkele reden waarom de rijders meer inspraak zouden moeten krijgen.

Charlie Whiting reageert op een brief die de Grand Prix Drivers’ Association vorige week verspreidde. De GPDA deden een oproep om de rijders meer inspraak te geven omdat ze vrezen voor de toekomst van hun sport. Whiting is het daar echter niet mee eens.

“Ze hebben zeer, zeer veel kansen om met ons over de regels te praten. Ik zie eerlijk gezegd niet in hoe we ze nog meer inspraak kunnen geven,” aldus Charlie Whiting. “Natuurlijk is er ook nog de F1 Commissie. Er is niets dat een rijder er van weerhoudt om bij zijn teambaas erop aan te dringen om een standpunt op tafel te leggen en dat samen met alle teams te bespreken tijdens bij de F1 Commissie.”

Volgens Charlie Whiting hebben de rijders echter al heel wat kansen om iets te bespreken alvorens het in de F1 Commissie op tafel komt te liggen. Zo is er volgens Whiting onder meer in de FIA Circuits Commission een plaatsje voor een F1-piloot. Volgens Whiting zou daar echter niet zo vaak zoals gewenst iemand zijn stem laten horen.

Ook de rijdersbriefings tijdens de raceweekends vormen volgens Charlie Whiting een ideale gelegenheid.

“We praten dan niet alleen over wat er die dag op het circuit is gebeurd, we praten over allerlei zaken. Het is andermaal een perfecte gelegenheid om het over zaken te hebben waarover ze wensen te praten,” vindt Charlie Whiting.

“Ik sta ook altijd klaar om met hen te praten. Zoals jullie weten hadden we in Barcelona een meeting. Redelijk wat rijders kwamen daarvoor opdagen, wat mooi is,” verwijst Charlie Whiting naar de speciale vergadering die er was tijdens een wintertest op het Circuit de Catalunya.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print