FIA gaat in 2021 McLaren en overstap naar Mercedes-motor streng controleren

McLaren zal vanaf 2021 met motoren van Mercedes in plaats van Renault rijden. Die overstap zal echter met extra controles van de FIA gepaard gaan.


Normaal gesproken zou het nieuw technisch reglement in 2021 ingaan maar dat werd uitgesteld naar 2022. Tegelijk werd er beslist dat er in 2021 met grotendeels hetzelfde chassis als in 2020 zal gereden moeten worden.

De maatregel is bedoeld om de kosten van de F1-teams te doen dalen alsook door het feit dat het F1-seizoen 2020 serieus ingekort zal worden of misschien zelfs helemaal niet zal kunnen doorgaan.

De overstap bij McLaren van Renault-motoren naar motoren van Mercedes blijft behouden, al zorgt dat wel voor heel wat technische uitdagingen. Je kan immers niet zomaar een Mercedes-motor in de McLaren F1-bolide van 2020 steken. Daarom zal McLaren onder strikt toezicht van de FIA toch enkele minieme wijzigingen van haar chassis mogen doorvoeren.

“Eerst en vooral wijzigt het onze plannen omdat we oorspronkelijk gepland hadden om de Mercedes-motor in de nieuwe wagen van 2021 te plaatsen,” aldus Seidl tijdens een teleconferentie met diverse media.

“Er zullen uiteraard beperkingen zijn met betrekking tot hoe goed we de power unit in de huidige wagen kunnen inbouwen.”

“We zijn met de FIA overeen gekomen dat ze alles van dichtbij zullen opvolgen en controleren, dit omdat we enkel de wijzigingen zullen mogen doen die strikt noodzakelijk zijn om de Mercedes power unit in te bouwen.”

“Ze zullen dan ook goed opvolgen of we geen andere delen van de wagen rondom de power unit aanpassen om bijkomende prestatiewinst te boeken,” besloot Seidl.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}