FIA gaat systeem van superlicenties herbekijken

De FIA is van plan om het huidige systeem van de superlicenties te herbekijken.
image
De World Motor Sport Council zal het systeem van de superlicenties herbekijken nadat er commotie is ontstaan in de F1-paddock doordat Max Verstappen volgend jaar in de Formule 1 komt op 17-jarige leeftijd en nog maar één jaar in een lagere raceklasse heeft gereden.

Er was al eerder commotie in de F1-paddock rondom jonge racepiloten die eventueel naar de Formule 1 zouden komen op zeer jonge leeftijd en met beperkte ervaring in andere raceklassen. Met de komst van Max Verstappen, die de jongste F1-piloot ooit zal worden, is het onderwerp nu opnieuw op tafel gekomen.

Momenteel moet iedere rijder die in de Formule 1 wil racen een superlicentie verkrijgen. Die licentie is echter zeer eenvoudig te bekomen. Het volstaat om 300 kilometer in een F1-bolide te rijden, of men verkrijgt de superlicentie op basis van eerdere resultaten in lagere raceklassen.

De FIA wil dit systeem nu gaan herbekijken. Voor Max Verstappen zullen er echter geen gevolgen zijn. De Nederlander verkrijgt zijn superlicentie naar aanleiding van zijn test in het Italiaanse Adria. Verstappen reed daar bijna vierhonderd kilometer, ruim voldoende dus voor het verkrijgen van zijn superlicentie.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print