FIA hoopt dat teams achterpoortjes in F1-reglement 2021 zullen melden

Bij de FIA vertrouwt men erop dat de F1-teams na het bestuderen van het F1-reglement voor 2021 eventuele achterpoortjes zullen melden.


Een compleet nieuw F1-reglement schrijven doe je niet van vandaag op morgen en de kans bestaat steeds dat er achterpoortjes mogelijk zijn. Eventuele mazen in het F1-reglement kunnen door bepaalde teams uitgebuit worden.

“We hebben twee à drie gebieden geïdentificeerd die niet zo goed geschreven of gecontroleerd werden en we hebben de voorbije maanden betere regels geschreven,” aldus Nikolas Tombazis van de FIA tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ik weet niet hoe het zal uitdraaien maar hopelijk hebben we het opgelost. Ik verwacht niet dat de teams het uit liefdadigheid zullen doen.”

“De reden dat teams, afhankelijk van hun attitude het risico zullen nemen hangt af van welke risico’s ze willen nemen. Indien ze een achterpoortje in het reglement hebben gevonden en ze weten dat het tegen de intentie van de regel is, dan kan het nog steeds dat we de regels op een bepaald moment nog aanpassen.”

Tombazis verwacht dan ook dat de teams bij twijfel eerst info zullen vragen aan de FIA alvorens aan iets te werken en daarbij het risico te lopen dat maanden werk plots in de prullenmand kunnen.

“Ze willen geen drie maanden spenderen aan iets waarbij ze plots hun ‘voordeel’ verliezen en daardoor ook drie maanden werk kwijtspelen,” aldus Tombazis.

“Soms ontdekken de teams iets en voordat ze er middelen aan spenderen willen ze zeker weten of het geband zal worden ofzo.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022