FIA is ‘geamuseerd’ door de commentaren van Hamilton op Ferrari

Charlie Whiting, de racedirecteur van de Formule 1, laat weten geamuseerd te zijn door de commentaren van Lewis Hamilton aan het adres van Ferrari. De wereldkampioen impliceerde na de GP van België dat de Italianen een paar ‘trucs’ op hun bolide hebben.


Lewis Hamilton wilde wel benadrukken dat hij niet wil zeggen dat Ferrari illegale dingen heeft op haar bolides. Charlie Whiting liet weten dat Hamilton onmogelijk op de hoogte kan zijn over wat er zich onder de motorkap van de Ferrari’s afspeelt en hij vertelt ook dat de FIA van alles op de hoogte is.

“Ik ben er echt door geamuseerd,” aldus Whiting. “Omdat we net heel veel over Ferrari-bolides afweten en omdat het onmogelijk is dat Lewis Hamilton daarvan op de hoogte is. Momenteel doen ze het erg goed en Mercedes moet dat maar proberen te counteren.”

“De bewuste commentaar zegt ook niets. Als hij zegt dat Ferrari een paar trucs heeft op haar wagen bedoelt hij duidelijk dat ze iets hebben dat de prestaties van de wagen verbetert. Daar zijn wij, de hele FIA, van op de hoogte en we hebben er niets op tegen.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff liet ook optekenen dat het frustrerend is als team wanneer ze niet kunnen vinden waarom de concurrentie beter is. Tegelijk spreekt de Oostenrijker ook zijn vertrouwen uit in de FIA dat ze op een eerlijke manier een oogje in het zeil houden in de sport.

“Het ligt helemaal in de menselijke aard om wanneer je wordt verslagen, je hopelijk naar jezelf kijkt,” aldus Wolff. “Dan begin je naar de concurrentie te kijken en wanneer je het niet begrijpt begin je je allemaal slechte dingen in te beelden.”

“Ik heb geen enkele informatie maar ik heb vertrouwen in de FIA. Er is een grote groep mensen die overal meteen bovenop zitten en elk team controleren. Zij zijn erg open van geest en dat geldt ook voor alle andere teams.”

“Iedereen wil innoveren en betere prestaties vinden en wat mij betreft doen ze de juiste dingen. En met ‘zij’ bedoel ik de FIA,” besluit Wolff.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Nico Rosberg geeft zijn reactie op wat volgens hem een ‘epische’ F1-race in Monza was.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022