FIA klaar om maatregelen te nemen na uitbraak Coronavirus

De FIA heeft te kennen gegeven klaar te zijn om maatregelen te nemen in een reactie op de uitbraak van het coronavirus.


Wereldwijd zijn er al zo’n 8 000 mensen besmet met het Coronavirus en zijn er al meer dan 170 mensen overleden. Ook de autosportwereld volgt de ontwikkelingen op de voet.

Er zijn immers steeds meer landen die landgenoten evacueren uit de getroffen gebieden en ook niet-essentiële reizen naar China worden afgeraden. Daarmee rijst ook de vraag of belangrijke autosportevenementen in China al dan niet zullen doorgaan.

Op 21 maart staat normaal gesproken de Formule E-race gepland op het eiland Sanya terwijl op 19 april de F1-race in Shanghai zou moeten plaatsvinden. Grote vraag is echter of beide events al dan niet zullen doorgaan. De FIA liet alvast weten de situatie nauwgezet op te volgen en indien nodig eventuele maatregelen te zullen nemen.

“Na het uitbraak van het coronavirus begin dit jaar in China volgt de FIA samen met de autoriteiten de situatie nauwgezet op en dit onder leiding van FIA Medical Commission President, professor Gerard Saillant,” luidt het in een mededeling van de FIA.

“De FIA zal de kalender van de komende races grondig evalueren en indien noodzakelijk maatregelen nemen om de autosportgemeenschap en het brede publiek te beschermen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print