FIA legt uit waarom Charles Leclerc niet bestraft werd

Michael Masi , de FIA-racedirecteur legt uit waarom Leclerc in Monza niet bestraft werd in een bijwijlen bitsige strijd met Lewis Hamilton.


Na de pitstops wist Lewis Hamilton de kloof naar Charles Leclerc te dichten. Bij de Roggia-chicane waagde de vijfvoudige wereldkampioen zijn kans maar Leclerc verkocht zijn huid duur en bij het verdedigen dwong hij Hamilton van de baan.

Leclerc kreeg meteen de zwart-witte vlag te zien maar Hamilton vond dat zijn rivaal er met een waarschuwing nogal goedkoop vanaf kwam. Michael Masi verduidelijkt waarom hij die beslissing nam.

“Er zijn twee delen in die beslissing,” aldus Masi. “Het tweede deel ervan is dat we een paar punten in gedachten moeten houden: de discussie met de coureurs in Bahrein over het laten racen, de daaropvolgende discussies die zijn gevoerd met teamleiders, rijders en sportdirecteurs. Dan kijk je er vooral naar in het kader van Spa, waar we zeiden dat we het gebruik van de vlag voor onsportief gedrag weer gaan invoeren.”

Masi vertrouwt ook volledig op zijn stewards als zij beslissen om de zwart-witte vlag te gebruiken in plaats van een bestraffing.

“Het is uiteindelijk de beslissing van de stewards of iemand wordt gestraft of dat ze de vlag voor onsportief gedrag krijgen,” voegde hij eraan toe.

“Maar als de stewards het gevoel hebben dat er meer aan de hand was, dan hebben we absoluut de mogelijkheid om een straf uit te spreken en dat is precies waar het zit. Ik denk dat het moeilijk was.”

Volgens Toto Wolff nodigt de zwart-witte vlag uit om het niet meer zo nauw te nemen met de regels in rechtstreekse duels maar dat is volgens Masi overdreven.

“Ik denk niet dat ze zich gevaarlijker zullen gedragen,” zei Masi.

“Ze kijken misschien iets meer naar dingen, maar ze zijn op de grens en je kunt relatief gemakkelijk over die grens stappen. De manier waarop het heeft gewerkt en de twee manieren waarop het tot nu toe is geïntroduceerd en gebruikt, denk ik dat het voor mij doet wat het moet doen.”

“Maar je moet elk incident op zijn eigen manier bekijken. Ik denk niet dat je mag veralgemenen en alles over dezelfde kam kan scheren. Je moet individueel naar elk incident kijken.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022