FIA moet haar akkoord geven over opvolger Bernie Ecclestone

Het ziet er nog niet meteen naar uit dat Bernie Ecclestone het dagelijks bestuur van de F1 uit handen zal geven. Wanneer er echter een opvolger moet aangeduid worden dan zal de FIA haar akkoord moeten geven.

Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo liet eerder deze maand verstaan dat het moeilijk zal worden om Bernie Ecclestone te vervangen. Volgens di Montezemolo kan de F1-baas best door een soort ‘raad van bestuur’ vervangen worden (Lees: “Je kan Bernie Ecclestone niet vervangen door één persoon”).

Ook tijdens de ‘FIA Sport Conferentie’ in Turijn was de mogelijke opvolger van Bernie Ecclestone een gespreksthema. Bij de FIA hebben ze er echter alle vertrouwen in de raad van bestuur van CVC Capital Partners, één van de belangrijkste aandeelhouders van de Formule 1.

“CVC is een belangrijke aandeelhouder. Ze zijn erg sterk en erg getalenteerde zakenmensen. De dag dat ze beslissen dat er iets moet veranderen in het management van één van de zaken waarin ze participeren dan ben ik er van overtuigd dat ze weten wat ze doen. Ze zullen dan een voorstel doen. Het moet ook voor de FIA goed zijn maar daarover maak ik me geen zorgen,” aldus FIA-president Jean Todt.

Wanneer Todt vervolgens wordt gevraagd of de FIA haar akkoord moet geven over de opvolger voor Bernie Ecclestone antwoordt de FIA-president als volgt: “Ik ga niet in detail treden over het contract. Ze moeten echter wel een finaal akkoord verkrijgen van de FIA.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}