FIA: “Nultolerantie voor overschrijden baanlimieten tijdens kwalificatie”

De FIA heeft voorafgaand aan de kwalificatie laten verstaan dat er een nultolerantie zal zijn voor het overschrijden van de baanlimieten op de Hungaroring.

Voorafgaand aan het raceweekend in Hongarije raakte reeds bekend dat er op de Hungaroring sensoren aangebracht zijn die controleren of de baanlimieten gerespecteerd worden (Lees: Sensoren gaan in Hongarije controleren of de baanlimieten gerespecteerd worden). Bij het overschrijden van die baanlimieten zal de wedstrijdleiding onverbiddelijk zijn.

Na een overleg met de rijders gisterenavond liet de FIA vandaag immers weten dat het elke rondetijd zal schrappen waarbij een rijder tijdens de kwalificatie te breed gaat in bochten nummer vier en elf. In beide bochten zijn de kerbstones bijzonder laag waardoor een rijder er tijdswinst kan boeken door te breed te gaan.

Sensoren zullen er echter controleren of een rijder er niet te breed gaat. Indien dat het geval is dan zal de rondetijd van de rijder onherroepelijk geschrapt worden. De FIA laat dus duidelijk verstaan dat er tijdens de kwalificatie een nultolerantie heerst. Tijdens de race zal er iets soepeler omgesprongen worden met het breed gaan in beide bochten.

Wanneer een rijder drie keer te breed gaat krijgt hij tijdens de race een zwart-witte vlag te zien. Dat is een laatste waarschuwing. Wanneer er vervolgens een vierde keer te breed wordt gegaan zal zich een bestraffing opdringen. Dat zal waarschijnlijk een drive through-penalty zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}