FIA onderzoekt foutieve start van Felipe Massa tijdens GP van België (video)

Na de rode vlag tijdens de tweede oefensessie wegens spelende kinderen in de buurt van het circuit, is er opnieuw een opmerkelijk incident dat plaatsvond tijdens de GP van België.
De FIA is immers een onderzoek begonnen naar een wel erg merkwaardig incident tijdens de start van de GP van België. Felipe Massa startte immers voor zijn startlijn, wat uiteraard niet is toegestaan.

Normaal gesproken moet in zo’n geval automatisch een elektronisch signaal gegeven worden aan de wedstrijdleiding maar dat was dus niet het geval. Ook de marshalls gaven niet aan dat Massa niet correct opgesteld stond voor de start. Dit alles zorgde ervoor dat de wedstrijdleiding niet op tijd de inbreuk vaststelde en dus ook geen bestraffing gaf voor een jump start.

Ook de andere teams hadden het incident niet gezien, waardoor ook van hen uit geen klacht werd geformuleerd. De uitslag van de race werd dan ook zondagavond zonde protest officieel bekendgemaakt, waardoor er nu geen bestraffing of protest meer mogelijk is.

Een erg pijnlijke zaak dus voor de FIA, die nu belooft heeft om te onderzoeken waarom er geen elektronisch signaal is afgegaan toen Massa zijn wagen verkeerd opstelde op de grid.

“Het probleem werd niet onder de aandacht gebracht van de racedirecteur van de FIA, niet door de teams en niet door het automatische jump start systeem. Hierdoor was er geen tijd meer om een gepaste straf te geven voor een jump start,” luidde het in een mededeling van de FIA.

“De uitslag zal ongewijzigd blijven aangezien er geen klachten werden geformuleerd alvorens de uitslag van de GP van België officieel werd gepubliceerd.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021