FIA opent een ‘kliklijn’ voor de F1-teams

Opmerkelijk nieuws van bij de FIA want die heeft een ‘kliklijn’ geopend waarop er een vermoeden van valsspelen bij de F1-teams kan gemeld worden.


Het bestaat al in verschillende sectoren en bij de overheid maar nu bestaat het ook bij de FIA die onder andere de F1-teams moet controleren: een kliklijn. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen op zeven is ze beschikbaar.

De zogenaamde ‘FIA’s Ethics and Compliance Hotline’ kan gebruikt worden voor het melden van financieel gesjoemel, omkoping, problemen met betrekking tot de integriteit en manipuleren van de sport of schendingen van het anti-dopingbeleid.

Bij de FIA laat men alvast weten dat frauduleuze meldingen of het misbruik op zich van de ‘kliklijn’ eveneens vervolgd kan worden. Het is dus enkel de bedoeling om goed gedocumenteerde vermoedens te melden via de kliklijn en niet zomaar beschuldigingen te uiten.

Het invoeren van de kliklijn is een direct gevolg van het veelbesproken onderzoek naar de mogelijke illegaliteit van de Ferrari-motor tijdens het F1-seizoen 2020. De FIA ontving toen eveneens een anonieme tip en dat inspireerde de FIA blijkbaar tot het opzetten van de kliklijn.

Door de complexiteit van het dossier kon de FIA nooit sluitend bewijzen dat de Ferrari-motor illegaal was. Wel volgde er een vertrouwelijke schikking tussen de FIA en Ferrari die voor de nodige controverse zorgde.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023